Hitta ett kontorshotell som tar miljöhänsyn

Jag skrev för ett tag sedan på den här bloggen om klimatsmarta fastigheter och då handlade det i första hand om bostäder. I det här inlägget tänkte jag istället fokusera på miljöhänsyn i kontorsmiljöer. Om du behöver hyra plats i ett Kontorshotell är Workaround ett bra alternativ. Ska du ha en plats i ett kontorshotell som tar extra mycket miljöhänsyn kan du prata med dem. De har ingen specifik kategori för de behoven, men de är lätta att kontakta och hjälper gärna till med att tillgodose dina krav.

Hitta ett miljövänligt kontorshotell

Vilka faktorer ska du titta på för att avgöra hur miljövänligt ett kontorshotell är? Det kan möjligtvis vara svårt att hitta en kontorsplats som uppfyller precis alla kriterier. I slutändan får du förmodligen göra en avvägning mellan olika faktorer. Här följer dock en sammanfattning av olika saker du kan titta efter och frågor du kan ställa.

  • Varifrån får kontorshotellet sin el? Hör dig för om de beställer elen från en leverantör som erbjuder grön el. Än bättre är det förstås om fastigheten har solpaneler på taket.
  • Om kontorshotellet tillhandahåller fruktkorgar, kaffeautomater och andra förfriskningar, var kommer de ifrån? Är produkterna ekologiska/närproducerade etc.?
  • Det är oklart hur populärt detta är, men misstänker att förekomsten ökar: om du har tur kan du hitta ett kontorshotell som odlar vissa näringsmedel själva (örter och andra grönsaker).
  • Hur är isoleringen i kontorshotellet? Att byggnaden värms upp med grön el är bra, men om 50 % eller mer av värmen smiter ut genom isoleringen hjälper det föga.
  • Hur transporteras varor och produkter till kontorshotellet? Köper de in produkter från miljövänliga producenter och strävar de efter så korta transportsträckor som möjligt?

Dina egna förutsättningar

Till sist är det också värt att nämna någonting om hur dina egna förutsättningar spelar in på hur miljövänligt kontorshotellet är. Du måste ju förmodligen ta dig till och från det med jämna mellanrum. Mest miljövänligt blir det förstås om du har turen att hitta ett kontorshotell inom promenadavstånd. Cykel är väldigt bra också. Om du behöver pendla längre sträckor är det bästa alternativet om du kan ta dig dit med tåg utan några fossilt drivna färdsätt däremellan.