Starta eget för miljöns skull

Allt fler upptäcker fördelarna med att arbeta hemifrån eller driva exempelvis en verksamhet på sin ort. När det kommer till att driva eget företag finns det många olika sorters verksamheter som går att göra på distans. Arbeta på distans bidrar till mindre resande och på så sätt går det att bli mer klimatsmart. Dessutom går det lättare att kombinera med familjeliv. Det går också att se trender där allt fler vill bo på landsbygden för bättre livskvalité och kunna kombinera med att exempelvis bli mer självförsörjande på frukt och grönsaker.

Ökat intresse för gårdsförsäljning

Det finns ett ökat intresse för gårdsförsäljning i Sverige vilket är bra för miljön. Starta eget kan vara ett stort steg och framför allt om det rör sig om en mindre gårdsförsäljning. Det kan vara svårt att få ett företagslån men det finns möjlighet att vända sig till mindre kreditgivare. Dessutom finns det tjänster som gör det möjligt att jämföra lån till företag för bästa räntan. För runt om i Sverige börjar det dyka upp allt fler som säljer egengjorda produkter som säljs från hemmet. Det kan vara allt från frukt och grönt, ost, chark till dekoration. När man konsumerar mer lokalt bidrar det till att bli mer klimatsmart.

Andra företag som går att bedriva hemma

Under Covid-19 har det visat sig att det finns många yrken som går att bedriva hemifrån. Det kan vara administrationsjobb till att arbeta som lärare på distans. Ett sätt att komma in i branschen är att starta eget och arbeta som antingen frilans eller konsult. Fördelen med att arbeta på distans med administrativa yrken är också att det oftast inte behövs något större startkapital för inköp av varor eller annat material. Dessutom går det att fortsätta få ut en bra lön och ha bra arbetstider. Många företag har också insett fördelarna med att ha virtuella administratörer som är mer flexibla än vid en anställning.