Ny elbil från Ängelholm

På den skånska västkusten ligger lilla samhället Ängelholm som blivit en populär semesterort. Staden ligger mellan Båstad och Ängelholm och trots få invånare har företag från det här området lyckats göra sig riktigt kända nationellt och i vissa fall även internationellt. En av de mest dyra och coolaste bilarna som går att finna i världen just nu är Koenigsegg, vilket råkar vara från Ängelholm faktiskt. De har sin produktion i flygvapnets (F10:s) gamla lokaler och brukar testköra sina bilar på landningsbanan. Nu har Ängelholm blivit hem till en ny uppstickare på bilmarknaden men inom ett annat område, nämligen för miljövänliga bilar. Thomas Koch är hjärnan bakom den nya eldrivna bilen som ser futuristisk och modern ut. Den första prototypen är redan klar och han berättar att den första beställningen är lagd på cirka 20 bilar. Bilen heter Ecoist och idén föddes redan när Thomas var barn och hjälpte sin pappa i verkstaden.

Säker men inte särskilt snabb

Att vara både bäst, snyggast och mest miljövänlig är svårt menar uppfinnaren och ingenjören Thomas Koch. Elbilen Ecoist har en maxhastighet på 90 km/timmen. Den är mycket säkrare än en motorcykel, moped eller cykel. Men eftersom den bara har tre hjul räknas den som aningen mer ostabil än en vanlig bil och även om den kommer att klassas som personbil så finns det många nackdelar med den här jämfört med vanliga bilar. Det var dock intresset för vanliga bilar som fick Thomas Koch att studera ingenjörsvetenskap med inriktning mot maskineri. Sedan var det en blandning av samhällets utveckling mot ett ohållbart körbeteende som fick Thomas att tänka om och försöka komma på en innovativ lösning. Elbilar är något som blivit mer och mer populärt i Ängelholm som faktiskt är Sveriges mest mopedbiltäta stad i Sverige. Självklart finns det mopedbilar som går på bensin, men många av dem är eldrivna också. Ecosit kommer fylla samma funktion som en eldriven mopedbild fast med några fördelar så klart. Den kommer kunna köra snabbare men kan inte köra på motorvägen.

Att resa snabbt, billigt och miljövänligt

Att köra elbil är idag ett av de allra miljövänligaste alternativen till förflyttning som människan har. Men det är inte alltid det mest tidseffektiva valet. Flyg stockholm ängelholm om du vill ta dig fram på snabbaste sätt. Det finns bra förbindelser i Skåne mellan Helsingborg och flygplatsen i Ängelholm, precis som bra förbindelser mellan Arlanda och Stockholm city. Flygplatsen i Ängelholm är precis nyrenoverad och de har många avgångar varje dag till Stockholm. Många resenärer pendlar mellan Skåne och Stockholm medan andra ser det som ett ypperligt tillfälle att kunna resa snabbt och smidigt. För bara några år sedan började även Ängelholms flygplats med charterresor till Medelhavet. Några veckor varje år går det därför att flyga direkt från lilla Ängelholm som annars bara har två flygbolag i sitt utbud, SAS och Brathen, till sol och värme. Man får dock skynda sig om man tänkt göra detta eftersom biljetterna brukar ta slut snabbt.