Spara pengar och bli miljövänlig på samma gång

När man hör ordet “miljövänlig” är det många som associerar detta med märkta produkter inom rengöring, hälsa eller matindustrin, men att vara miljövänlig kan innebära så mycket mer än så. Det handlar om att ta aktiva steg mot att minska på energiförbrukningen i vardagen till att minska matsvinnet av den mat vi handlar.

Vill du bli mer miljövänlig i din vardag kommer många positiva effekter efterfölja. Du kommer inte bara att göra stor skillnad för miljö, natur och djur, utan du kommer också att göra skillnad i din egen plånbok. Många tror att det kostar mer att vara miljövänlig, men så är sällan fallet. Visst kostar en miljövänlig elbil mer i inköp än en bil med förbränningsmotor, men i det långa loppet kommer du fortfarande att spara in pengar på drivmedel.

Så sparar du pengar med miljövänliga drag

Dras du med dyra utgifter kan du börja med att sälja ditt guld för att bli av med räkningarna och på så vis kunna börja från noll. Att sälja guld är idag väldigt vanligt och ett smart sätt för dig att få in mer pengar. Du kan även sälja diamanter eller smycken i silver, såväl som silverbestick, instrument och andra föremål av värde. Här nedan ska vi lista några knep som sänker kostnaderna rejält och som samtidigt är bra för naturen.

1. Se till att du inte använder mer el än nödvändigt. Om du inte vill installera automatisk rörelsebelysning i hemmet kan du se till att vara noggrannare med att släcka i de rum som du inte befinner dig i.

2. Visste du att det räcker med att sänka temperaturen med tre grader i ditt hem för att du ska kunna spara in tusenlappar varje år?

3. Spisen är riktigt duktig på att dra mycket ström. Om du ska koka upp vatten kan du med fördel förkoka det i en vattenkokare innan du häller det i kastrullen.

4. Gör en lista på vad ni ska äta under kommande vecka och handla bara därefter. På så sätt minskar du matsvinnet!